Pečení kvasového chleba

Home » Kalendář akcí » Pečení kvasového chleba

Co všechno se během večera dozvíte a naučíte:Povíme si něco o kvasu, jak o něj pečovat a o kvasovém chlebu jako takovémPřiblížíme si rozdíl mezi kvasovým a kvasnicovým chlebemNaučíme se ručně zadělat těsto a dozvíte se praktické tipy i pro práci v domácím robotuUkážeme si, jak se... celý popis

Co všechno se během večera dozvíte a naučíte:
  • Povíme si něco o kvasu, jak o něj pečovat a o kvasovém chlebu jako takovém
  • Přiblížíme si rozdíl mezi kvasovým a kvasnicovým chlebem
  • Naučíme se ručně zadělat těsto a dozvíte se praktické tipy i pro práci v domácím robotu
  • Ukážeme si, jak se těsto překládá
  • Zatočíme a “utáhneme” klasický kulatý bochník bez potřeby péct ve formě
  • Povíme si, jak má vypadat správně nakynutý bochník - kdy je málo a kdy už moc
  • Domů si odnesete v míse nebo ošatce svůj vypracovaný bochník a ještě večer doma upečete
  • Dostanete také tištěný podrobný postup s receptem i několika tipy jak načasovat kynutí
  • V mezičase si dáme svačinu, samozřejmě chlebovou, s několika druhy domácích pomazánek, s medem od našich včel a ke kávě kváskový moučník
  • Nápoje, čaj, káva k dispozici po celou dobu
  • Všechny suroviny na výrobu chleba a občerstvení jsou v ceně

Co je potřeba vzít si s sebou:
  • Velkou pevnou mísu (ideálně kameninovou, skleněnou, nerezovou plastové se pod tíhou těsta dost prohýbají)
  • Silnou vařečku (aby Vám půlka nezůstala v těstě a druhá v ruce
  • Látkovou utěrku
  • Skleničku s víčkem na odebraný kvásek
  • Pokud máte ošatku na kynutí, tak vezměte také, ale není to podmínkou, chleba se dá kynout i v míse s pomoučenou utěrkou
  • Teplé přezůvky

Přihlašovat se můžete přes Messenger na Facebooku nebo na kontaktech.