První krůčky Multifunkčního centra, chystá se rozšíření služeb

Home » Archiv aktualit » První krůčky Multifunkčního centra, chystá se rozšíření služeb

Datum vydání: 12. 1. 2012

Od počátku prosince se malý sál v Multifunkčním centru pravidelně plní filmovými diváky, kteří se na obnovení fungování kina v Hlinsku očividně těšili. Programování filmů je pro nás ovšem mnohdy velkou neznámou. Snažíme se, aby se na hlineckém plátně objevovaly většinou filmy s co nejmladším datem výroby.

Bohužel tak ale nemáme možnost zjistit, jak úspěšné jednotlivé filmy jsou. Program kina se plánuje s minimálně měsíčním předstihem. Pokud má film premiéru například na počátku ledna, je nutné jej objednat již na počátku prosince, aby bylo možné v lednu promítat. Většina filmových diváků si zjišťuje úspěšnost filmu podle hodnocení na www.csfd.cz. Je možné, že snímek, jehož projekci jsme v Hlinsku naplánovali, v hodnocení právě příliš neuspěje, a to se potom projeví i na jeho návštěvnosti třeba i v našem kině. Pokud plánujeme premiérové filmy, nemůžeme jejich kvalitu odhadnout.

Do kina táhne hlavně 3D

Podle návštěvnosti za první měsíc projekce kina ale vidíme, že největšími taháky pro diváky všech věkových kategorií jsou filmy a pohádky ve formátu 3D. Obecně bylo ale nejnavštívenějším filmem romantické upíří drama Twilight sága: Rozbřesk (premiéra listopad 2011) Fanouškům ságy jsme připravili kompletní projekci všech dílů, každý měsíc se mohou těšit na jeden. V lednu začínáme prvním dílem - Stmívání.

Ceny vstupenek neovlivníme

Minimální výši vstupného jednotlivých představení si diktuje výhradně distributor, který vlastní veřejná práva k danému filmu. Kinu pak náleží pouze provize, jejíž výše je rovněž na uvážení distributora. Výše vstupenek do hlineckého kina se drží vždy striktně na minimální hranici diktované distributorem a není naším záměrem ceny zvyšovat.

Nečekejte ve frontě, raději si dejte kávu

U projekce některých zvláště žádaných snímků, kdy je sál již předem zarezervován přes internetový rezervační systém, jsme se setkali s nepříjemnými situacemi, kdy diváci museli čekat dlouhou dobu ve frontě před pokladnou kina. Odbavení velkého množství lidí trvalo neúměrně dlouhou dobu. K tomu se navíc přidaly i nepříjemnosti s propadlými rezervacemi atd. Za všechny průtahy a omyly se velice omlouváme. Systém digitálního kina stejně jako i internetový systém rezervací je složitým světem a ne vždy je jednoduché proniknout do všech jeho detailů. I my se to postupně učíme.

Abychom se ale napříště vyhnuli dlouhému a nudnému čekání, rozšířili jsme prodejní místo o infocentrum v Husově ulici. Zde bude možné si zakoupit lístky na kino jako v případě běžného předrodeje nebo vyzvednout rezervaci provedenou přes internetový rezervační systém. Čas strávený ve frontě může divák věnovat raději kávě nebo vínu v baru před představením. Pokladnu i bar pro vás od ledna otevíráme již hodinu před začátkem filmu. Samotný sál potom čtvrt hodiny předem.

I v dalších měsících pro diváky připravujeme postupné rozšiřování služeb a programové náplně. Těšíme se na vás.

MKK Hlinečan

Objekty